Vedci odhaľujú Najúčinnejší zabijak rakoviny – JACKFRUITS

Jackfruit je najväčšie ovocie na svete, ktoré rastie na strome, s exemplármi vážiacimi až 100 libier. Ovocie je pokryté hustou a tvrdou zelenou pokožkou s bledou farbou vnútrajšku a vďaka svojej štruktúre, všestrannosti a obsahu živín je veľmi obľúbená u veganov. Jackfruit je tiež národným ovocím Bangladéša.

Toto zvláštne ovocie je bohaté na živiny, ako sú vláknina, draslík, horčík, vápnik, železo, vitamín A, B6, C, ako aj bielkoviny. Šálka jackfruitov vám poskytne 25% odporúčanej dennej dávky vitamínu B6, čo je skvelé pre vegánov, pretože vegánska strava tento vitamín v množstve neponúka.

Rakovina kolorektálneho karcinómu je ťažké ochorenie, ktoré je ťažké liečiť a podľa Národného inštitútu pre rakovinu ovplyvňuje viac ako 1,17 milióna ľudí v USA ročne. Našťastie, jackfruit môže úspešne liečiť tento druh rakoviny a posilniť váš organizmus.

Prevencia rakoviny hrubého čreva

Jackfruit je bohatý na fytonutrienty, izoflavóny, lignany a saponíny, ktoré majú silné protirakovinové vlastnosti. Tieto živiny budú bojovať proti voľným radikálom v tele a budú mať schopnosť predchádzať rakovine a iným ochoreniam.

Phytonutrients

Fytonutrienty zabraňujú rozvoju rakovinových buniek a môžu sa vyskytovať len v rastlinných potravinách. Jackfruit obsahuje dostatok, aby pomohol vášmu telu bojovať s podmienkami, ako sú žalúdočné vredy. V súčasnosti prebieha výskum zameraný na to, čo robí tieto zlúčeniny tak silnými proti rakovine.

Saponíny

Saponíny sú silné protinádorové látky, ktoré sú obzvlášť užitočné pri boji proti rakovine hrubého čreva. Podľa štúdie saponíny indukujú mykotickú zástavu v bunkách leukémie, čo v niektorých prípadoch vedie k remisii. Tieto fytonutrienty sa viažu na vonkajšiu vrstvu rakovinových buniek a zabraňujú ich rastu.

Lignany a izoflavony

Oba fytonutrienty sa viažu na receptory rovnakým spôsobom ako estrogény a podľa štúdií výrazne znižujú riziko rakoviny endometria. Štúdia z roku 2006, ktorá zahŕňala 500 žien, ukázala, že jahody môžu značne znížiť riziko viacerých druhov rakoviny v dôsledku prítomnosti týchto fytonutrientov.

Ochrana bunkovej DNA

Antioxidanty v ovocí zabránia pôsobeniu voľných radikálov a ochránia vaše telo pred oxidačným poškodením.

Pokračovanie na druhej strane ->

You may also like...